Registracija  
 
 
 
DIOKI d.d.
DINA-Petrokemija d.d.
Dioplin d.d.
Adriaoil S.p.A.
Kijac nekretnine d.d.
Diokiplastika d.o.o.
 
 

Fizikalno-kemijski laboratorij

 

Sustavi upravljanja kvalitetom
DINA d.d.

 

Zaštita okoliša.
zaštita zdravlja i sigurnost na radu
DINA d.d.


 
ZAŠTITA OKOLIŠA, ZAŠTITA ZDRAVLJA
I SIGURNOST NA RADU

DINA d.d.


Zaštita zdravlja, sigurnost na radu i briga o zaštiti okoliša sastavni su dio poslovnih procesa. Uključeni su u strategiju, politike i kriterije za planiranje i donošenje odluka kao i u sve razvojne programe. Rad i razvoj u granicama grada Zagreba te na otoku Krku uz Jadransko more zahtijevao je, i još uvijek zahtijeva, odgovarajuću brigu i aktivnosti u zaštiti i očuvanju okoliša, tim više što su zadnjih godina doneseni zakoni i propisi koji značajno postrožuju uvjete zaštite okoliša.

U tu svrhu provode se dnevna ispitivanja određenih emisija u sastavnice okoliša putem vlastitih službi-laboratorija i periodička ispitivanja uzoraka koja provode Zavod za javno zdravstvo Grada Zagreba i Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije.

Nalazi navedenih zavoda kroz dulje vremensko razdoblje pokazuju da je zrak na području oba petrokemijska kompleksa prve kategorije, a parametri vode u moru i jezerima na otoku Krku i emisije u vode na zagrebačkom Žitnjaku unutar zakonom propisanih graničnih vrijednosti emisija.

Također, na obje lokacije pažljivo se i dokumentirano gospodari proizvodnim otpadom.

Sve navedene aktivnosti i njihovi rezultati pod nadzorom su nadležnih inspekcijskih službi.

U društvu DINA-Petrokemija d.d. uvedeni su integrirani sustavi upravljanja kvalitetom (IQMS; SO 9001:2000), upravljanja zaštitom okoliša (EMS; ISO 14001:2004) i zaštite zdravlja i sigurnosti (OHSAS 18001:2007) koje su certificirale ovlaštene nezavisne kuće.

S ciljem trajnog osiguranja i unaprjeđenja sigurnosti i zaštite na radu na obje proizvodne lokacije provodi se redovito obrazovanje i retrening radnika na području zaštite na radu, zaštite od požara i zaštite okoliša.

 

 
   
   
   

vrh stranice

povratak

 
Copyright © 2002. DIOKI - Organska Petrokemijska Industrija. Sva prava pridržana.